Paceland AB

Keep it simple

Team Paceland

Om oss
Vår resa började på Island...

James Faulkner flyttade från Island under 2014 för att starta upp sin egna islandshästcenter och utbildning. Gården som verksamheten drivs på heter Hökabygget, som ligger utanför lilla byn Västra Torup i Skåne.


James Faulkner

James är född och uppvuxen på Island. Han har en lång erfarenhet inom hästbranschen,  med en gedigen utbildningen från Hólar University på Island och en framgångsrik tävlingskarriär, med flertalet titlar som Brittisk mästare. James har även etablerat sig inom topp tio i Sverige och tävlat SM, Landsmót och flera andra stora internationella tävlingar. James blev även Svensk Mästare i B-flokk 2018.

James talar flytande engelska, isländska, svenska och danska. Han är en engagerad instruktör och undervisar ryttare på alla nivåer och åldrar i hela Europa.

Som tränare av islandshästar, har James en imponerande karriär. Han har lång erfarenhet i alla skeden av hästens utveckling, från utbildning av unghäst till en färdig tävlingshäst på elitnivå.

Dahlgårdens Islandshästar

Paceland och Dahlgårdens Islandshästar har ett gediget samarbete tillsammas. Dahlgårdens Islandshästar har i ägorna en världsmästare vid namn
Brynja frá Glæsibæ som har gett en världsmästare och hon har även första klass premie för avkommor. Vi här på Paceland kommer tillsammans med Dahlgårdens Islandshästar fortsätta med flaggan i topp.